Bridge Mode - Huawei MT882

Bridge Mode - Huawei MT882

Мнениеот boruncho на Нед Май 25, 2008 2:18 am

Как се конфигурира MT882 като Bridge - с цел да направите "модема" наистина модем, и да си пуснете PPPoE-то на истинския рутер.

1. Логвате се в модема, и избирате Basic/WAN Setting
Изображение

2. Кликате Edit на колонката PVC-0
Изображение

3. Променяте Mode на Bridging, и кликате Submit
Изображение

Няма да ребутваме още ...

4. По желание - ако не искате БТК да влиза в модема ви - затривате PVC-1, което е за management.
Изображение
Изображение

5. Ако смятате рутера ви да е с IP 192.168.1.1 (препоръчително), трябва да промените IP-то на модема.
Изображение
Изображение

6. Сега вече може да ребутнем.
Изображение
boruncho

Re: Bridge Mode - Huawei MT882

Мнениеот slaserx на Пет Юни 06, 2008 10:51 pm

Здравейте съжелявам че пиша в тази тема но незнаех как точно да категореризиръм нова тема.. Въпроса ми е следния..
от скоро съм на бтк с МТ882 модем съм.. интересуваме как да направя така че всички портове да са отворени и как мога да направя така че от моментното външно ИП при даден порт да отговаря на ИП от вътрешна мрежа на определен порт съответно.. Благодаря ви предварително ако може да сложите скреенс.. опитах се да го направя но нещо омазах всичко и трябваше да рестартвам модема :(
slaserx

Мнениеот n1pnot1c на Съб Ное 21, 2009 4:16 pm

А можете ли да кажете нещо за Comtrend CT-5367 как до го направя по стабилен и ще мога ли да му смакна малко милисекундите ;) имам му обаче нещо по конкретно за милисекундите благодаря предварително ;)
n1pnot1c

Мнениеот vldolec на Пон Дек 14, 2009 1:06 am

Добър или вечер няма значение. Имам едно питане макар и да е малко схематично.
Възможна ли е интервенцията,
Минимум 2-ма активни клиента на АДСЛ услугата, да направят вътрешна канекция тип (модем GateWay модем) от наличните PVC-та (както е при моят Huiawei MT882) или ППто с юзър и парола зададени в кутията наречена модем, възпрепятстват моята идея. За да се запази някак статично IP, без да говорим за купчината възможен софтуер под Уиндоус и Линукс(дистрибуциите).
Става въпрос за град, където аз и 2-рото лице използваме техниката.
vldolec

Назад към Как се прави ... (HOWTO)